Hij geeft je rust

Hij zei tegen zijn ​leerlingen​ dat ze een ​boot​ voor Hem gereed moesten houden, om te voorkomen dat Hij door de menigte onder de voet zou worden gelopen. Allerlei zieken verdrongen zich om Hem aan te raken, want Hij had al veel mensen genezen.

Lieve zussen,

Je kent die beelden wel van het jouraal.
Wanhopige, hongerende mensen, die nauwelijks op hun beurt kunnen wachten als er een eindelijk voedselhulp arriveert. 
Ze worstelen zich naar voren en lopen elkaar bijna onder de voet.
Iedereen gaat voor zichzelf. ‘Ik moet voedsel zien te krijgen! Het gaat om mijn leven!’

Zo moet het er ongeveer hebben uitgezien toen Jezus bijna onder de voet werd gelopen door de enorme menigte die Hem gevolgd was.
Mensen probeerden wanhopig bij Hem te komen. 
‘Al kan ik Hem alleen maar even aanraken… Het moet! Het gaat om mijn leven!’

Zouden wij het anders doen? Vast niet.
Velen van ons weten wat het is om altijd pijn te hebben, om te lijden…

Tijdens zijn werk op aarde was het voor Jezus pijnlijk om te zien dat de mensen Hem alleen wisten te vinden voor hun lichamelijke genezing. Waarom wilden ze niet luisteren naar de boodschap van redding voor hun ziel
Door zijn wonderen liet Jezus zien dat God zijn kinderen wilde verlossen van alle lijden en gebrokenheid.
Hij was niet gekomen om de mensen alleen te bevrijden van de gevolgen van de zonde. Jezus zou het lijden bij de bron aanpakken.
Hij zou de grote veroorzaker van het kwaad overwinnen!

We kennen die prachtige woorden uit Matteüs 11:28:

Kom naar Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven.

Lieve zussen, wat een geweldige uitnodiging.
Dan wil je toch niet anders dan naar je Redder toe snellen? Het gaat om je leven!
Jezus geeft je vrede met God. Dáár begint je genezing.
Hij neemt alles weg wat jouw band met de Vader in de weg staat.
Je twijfel, je schuldgevoel, je angst en je wroeging, je verdriet over hoe het had móeten zijn…
Vind rust bij Mij, zegt Jezus. Want dit alles zal jouw volkomen genezing niet meer in de weg staan. Ik heb het met God in orde gemaakt voor jou.

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat ik bij U mag komen met alles wat mij uitput en belast. U hebt de weg naar God vrijgemaakt, zodat ik mag uitzien naar mijn volkomen genezing. Ik kom naar U toe, mijn Redder, ook vandaag! Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Dag allemaal,…
  Een vogel zit op een tak boven een ruisende waterval uit te rusten!!
  Mischien is rust wel dat we in Hem mogen blijven, of zonder Mij kun je niets doen,.. We hebben Hem nodig zonder Hem gaat het niet!! Dag aan dag draagt Hij ons!! Of nog een voor beeld praktisch maken … Rust mijn ziel, uw God is koning!! Of psalm 23. De Here is mijn herder mij ontbreekt niets!!! Wij denken vaak mij ontbreekt alles.., maar Hij zegt het ontbreekt je aan niets!! De boeken van Joni eareckson geven ook veel inzicht in lijden!!

 2. Lieve Jo
  Geef niet op
  Lees aub hoe het mij verging
  Ook ik was dáár wáár jij nu bent
  Roep HEM aan
  HIJ weet het al
  HIJ weet alles
  Maar wilt dat jij naar HEM toekomt
  Door HEM aan te roepen
  Houd vol.
  Ik heb het ook gedaan
  En nu waar ik wezen moet

 3. Wat raakt deze foto mij. Een aantal jaar geleden zat ik op het strand schreeuwde het uit naar God, Heer ik weet het niet meer, heb ik nu nog niet genoeg geleden enz. Ineens was het of ik over dat strand hoorde galmen. Anneke Mijn genade is jou genoeg.
  Die genade heb ik en alle zussen iedere dag weer opnieuw nodig ieder in haar droevige moeijke omstandigheden.

  Heer ontferm U over alle zussen. ❤️

 4. Hallo lieve zussen
  Ik lees over het hoe te rusten bij HEM
  niet tegen HEM aan kunnen kruipen
  Mijn verhaal is
  Heb een zware tijd achter de rug
  Zus Nelie en Gerry weten ervan
  Zij hebben mij constant bemoedigd die tijd

  Ik liep er ook tegen aan
  Het HOE dan !!!
  Klein geloof had ik.
  Maar na zo vermoeid te zijn geworden van het aardse gevecht
  Heb ik mij zo uit WANHOOP aan HEM over gegeven
  Maar dan ook totaal
  Heb gezegd “HEER als U er echt bent
  Hier ben ik ”
  Geef mij de kracht die ik niet meer heb

  Door totale overgave
  En soort onverschilligheid ook !!!

  Van ” IK Zie wel ”
  Is de VERANDERING GEKOMEN
  Zo overweldigend van wat er binnen in mij gebeurde
  Heeft nog lang geduurd
  Maar mijn VERTROUWEN IN HEM
  WERD GROTER
  totdat het net zo als ademen werd

  Nu 2 jaar verder
  Zie ik waar HIJ mij vandaan heeft gehaald en verder gebracht wáár ik NU ben

  Totale overgave
  En het leren HEM te vertrouwen
  Vergt dicipline
  Wil niet meer terug
  Kan niet meer terug
  Zonder HEM had ik het niet gered!!!
  En op tijd deze site gevonden
  ( Denk door God gestuurd)

  Met de lieve hulp.vsn mijn zussen toen en nog
  Zus Nelie en zus Gerry
  Dus houd vol.
  Volhardendheid en standvastigheid
  AMEN

  1. Wat ben jij geestelijk gegroeid, lieve Sonja! Zelfs aan je schrijven kan ik het zie, niet zo verwarrend meer als -is het alweer 2 jaar geleden- toen. Ja, al is ons geloof klein, maar we geloven in ’n grote God! Sonja, je krijgt een knuffel van mij!!

 5. Wat mij de laatste tijd echt helpt om vanuit Gods woord te proclameren uit b.v Spreuken 3 Vertrouw opde Here met heel je hart, steun op je eigen inzichten niet! Ken Hem in al uw wegen dan zal HIJ je paden recht maken!

 6. Lieve zussen.
  Ook ik ken de moeilijke dagen. De waarom vragen. Maar ben toch ook zo dankbaar dat de Heere mee loopt. Anders zou het onmogelijk zijn om vol te houden. Soms in mijn gedachten kruip ik heel dicht tegen Hem aan.En dan krijg ik toch weer moed.Lieve lieve zussen sterkte allemaal in ieders verdriet.En Grace bedankt voor de bemoediging ieder dag weer.Liefs Dien.

 7. Lies nog even dit,
  Ik heb een prachtig gedicht van jouw (DENK IK)
  In zussen liefde geschreven.
  25-9-2018.
  Over ik mis je.
  Zo mooi ik denk naar het verlies van jullie zoon geschreven.
  ik hoop dat jij het was dan heb jij het gedicht vast nog
  anders kan ik het een keer opschrijven.
  Zo mooi uit jouw belevenis geschreven.
  Heel veel sterkte hoor.🙏

  1. Gerry, wil je hem nog graag opnieuw op zussenliefde?
   Als dat zo is, zeg het dan maar even dan zoek ik ‘m vanavond en zet hem morgen online. Hoor het wel even.
   Liefs Lies

 8. Aller eerst even zeggen wat een geweldig tekst
  plaatje die bij de overdenking geplaatst is.
  En ja zeker wij /ik
  zouden ook in aanraking willen komen met Jezus.
  voor de genezing,
  Maar ook om door Jezus tot God te komen
  Jezus neemt alles weg wat de band met zijn Vader in de weg staat
  wroeging ,twijfel, angst ,schuld,verdriet hoe het had moeten zijn.
  Hij zegt vind rust bij mij.
  Dank Grace voor de mooie overdenking.

 9. wat geweldig om zo elke morgen te mogen beginnen met Gods Woord,
  verwoord door Grace, in prachtige bemoedigingen, ik zie er elke morgen
  naar uit en ja Lies er gebeurt iets met ons, We voelen ons verbonden
  in Christus en dat is voor ons allen tot grote zegen.
  Hoe moeilijk je het ook hebt zus we staan naast je en blijven bidden
  voor elkaar en een krachtig gebed dat heeft z,n uitwerking !

 10. Wat een heerlijk woord weer deze morgen. Rust, vergeving, troost, kracht, liefde, we mogen onze handen opheffen om het allemaal van onze Heiland te ontvagen.
  Ik wens je dit alles toe, Arja en ik blijf bidden voor jou. Geke, wat stuur je ons een prachtig, ontroerend gedicht toe. Ook jou breng ik voor Gods genadetroon.
  Jo, gaat het wat beter? Louise, ook voor jou wordt gebeden!
  In verbondenheid met Grace en al mijn zussen, een lieve groet voor iedereen op deze zonnige dag.
  Anne-Co

 11. Zoveel verdriet en pijn de afgelopen dagen weer gevoeld maar wat een les wat wilde ik alles zelf oplossen om rust te vinden. Ik vergat Hem erbij te betrekken en nu zo schuldig voelend en vol twijfel of ik God dan echt wel ken mag ik door deze bemoediging Grace weer even op de juiste plaats komen want God heeft het al in orde gemaakt voor mij. Leer mij volgen zonder vragen vader wat u doet is goed.

 12. Hoe vaak ik ook vermoeid en belast kom… ik vind geen rust. Ik begrijp dat niet. Ik vraag allang niet meer om andere dingen… alleen nog voor andere mensen (vriend en vijand) Ik wil alleen maar dichtbij Jezus zijn me daardoor niet zo eenzaam voelen en die vrede/rust vinden. Zou het pas voor in de hemel zijn? Of ben ik verblind?

  1. Herken je woorden Hannie en het lijkt alsof ze zojuist door mij zijn geschreven.
   Ik zat net te denken: ik mag rust vinden bij Jezus, maar hoe dan? Ik kan niet tegen Hem aankruipen en Hij neemt mij ook niet in de armen.
   De rust die in Zijn woorden schuilen, landen wel in mijn hart, maar vertragen mijn hartslag niet.
   ik moet zelfs naar de fysiotherapeut om ademhalings- en ontspannjngsoefeningen te oefenen en vol te houden.

   Als ik aan rust denk dan is dat iets voor de toekomst.
   Rust, dat als ik hier mijn ogen sluit, ik rust vind bij Hem.
   Het zou me zoveel waard zijn als ik die fysieke rust bij Hem zou ervaren, in het hier en nu…
   want ik ben bij tijden zó moe!

   Hoe is dat voor onze andere zussen vraag ik me af?

  2. Lieve Hannie, uit ervaring weet ik hoe je je voelt. Ik vindt het moeilijk om anderen te troosten, maar dit wil ik je meegeven. Vertrouw God je hele leven toe. Uit ervaring weet ik dat dat erg moeilijk is, maar als je dat niet doet, blijf je die gevoelens houden. Ook ik tob hier iedere dag mee, maar ik merk als ik het over geef, en dat kan ik ook niet iedere dag, dat je dan wel rust vindt in je leven. Liefs van je zus.

  3. Lieve zussen,

   Afgelopen zondag was voor mij een extra moeilijke dag omdat onze schoondochter in ‘ik mis je’ kwam. Dan zie je het graf van je zoon in beeld, met de lieve, dappere, jonge weduwe ernaast…….

   Wat hebben jullie reacties mij goed gedaan! Jullie hebben wellicht geen idee hoe weldadig het is voor een verdrietig hart om goed gesproken woorden te ontvangen.

   Ja, bij elke reactie moest ik huilen , maar deze tranen werden gekleurd door Gods Geest. Het waren goede en mooie tranen.

   Dank jullie wel!
   Ik ben nog geen jaren ‘lid van zussenliefde’, maar ik heb het gevoel dat er iets gebeurt met ons. We leren elkaar beter kennen en durven daarom ook onze twijfels en vragen naar elkaar uit te spreken. Daardoor verdiept het contact en dat maakt zussenliefde steeds waardevoller.

   Dank Grace voor jouw overdenkingen die je in getrouwheid aan ons doorgeeft en die altijd toegesneden zijn op ons persoonlijke leven!

  4. Beste Hannie,Ga niet op je gevoel af, dat is ’n slechte raadgever. Maar eigen je je die rust en vrede toe..Vul je met Gods Woord en dan mag je het uitdelen, anders raak je heel gauw leeg. Schrijf op je spiegel; Ik zie een Koningskind! En kijk dan regelmatig in die spiegel en wat zie je dan………………………..juist, EEN KONINGSKIND!!!!!!

 13. Heere, ik heb mijn zonden bij U neer mogen leggen. U hebt ze van mij weg genomen. Heer ik wil ook mijn ziekte bij U neer leggen. Als het Uw wil is, wilt U die dan ook van mij wegnemen? Als het niet Uw wil is wilt U mij dan kracht geven om het te dragen? Wilt U mij de weg tonen die U wilt dat ik ga? Amen

 14. Voor Lies en al mijn zussen die rouw dragen:

  Tot Ziens

  Al weet ik dat je veilig bent,
  Geborgen bij de Heer;
  de lege plaats blijft onvervuld
  ik zie je hier nooit meer.

  Al weet ik det je veilig bent
  verlost van alle pijn;
  ik kan mijn vragen niet meer kwijt,
  kan nooit meer bij je zijn.

  Al weet ik dat je veilig bent
  mijn hart wil er niet aan
  dat jij, die ik niet missen kan,
  voorgoed bent heengegaan.

  Al weet ik dat je veilig bent
  ik zie je hier nooit meer
  maar als het donkert, zeg ik zacht
  tot ziens, tot bij de Heer.

  1. Wat een prachtig gedicht Geke! Eerlijk en niks verdoezelend, want dat zou de rouwenden geen recht doen. Rouw is rauw, met enkel rafelranden…..

   Dank je Geke; ik bid je Gods liefdevolle steun toe in het gemis dat er is in je man -Thijs?-. (Weet de naam niet meer zeker)

  2. Wat een mooi gedicht. Ik wil hem graag doorsturen naar een vriendin die net haar man verloren heeft. Vind je dat goed Geke?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *