(On)vervulde wens

Om te verhinderen dat ik mezelf zou verheffen, werd mij een doorn in het vlees gestoken: ik word gekweld door een ​engel​ van ​Satan. Ik heb de ​Heer​ driemaal gesmeekt mij van hem te bevrijden, maar Hij zei: ‘Je hebt niet meer dan mijn ​genade​ nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid.’

Lieve zussen,

Soms kan het je steeds duidelijker worden welke weg God met jouw leven gaat. 
Ik noem een voorbeeld.
Je bent ernstig ziek. Je bidt om genezing, al heel lang.
Maar er verandert niets.
Hoort God je niet? Doet jouw diepe verlangen Hem niets?
Gelukkig weten we dat God altijd naar ons bidden luistert.
Wél kan het zijn dat Gods antwoord anders is dan je hoopt.
God lijkt een andere weg met je te gaan dan jij in gedachten had…

Als je zoiets meemaakt, kan het zijn dat je gebed méé verandert. 
Het bidden om genezing wordt bidden om kracht.
Je vraagt of God je wil helpen om alles van Hem te verwachten in je ziekte.

Zoiets gebeurde ook in het leven van Paulus.
Hij had God gesmeekt of hij verlost mocht worden van iets wat hem vreselijk hinderde.
We weten niet wat dat is geweest. God vond het blijkbaar niet nodig dat dit in de Bijbel zou staan.
Hij vond het wél belangrijk dat wij zouden weten welk antwoord Hij Paulus gaf: ‘Nee Paulus, je hebt niet meer dan mijn genade nodig.’

Maar moet je dan stoppen met vragen en verlangen?
God kan immers ook een wonder doen? Het gebed heeft toch kracht?

Terwijl we Gods antwoord aanvaarden, mogen we tegelijk onze verlangens aan Hem bekend blijven maken!
Paulus zegt in een andere brief (Filippenzen 4:6,7 HSV):

Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door ​bidden​ en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de ​vrede​ van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw ​harten​ en uw gedachten bewaken in ​Christus​ ​Jezus.

Stort je hart uit bij je Vader!
Hij geeft je sowieso iets wat veel groter is dan welk antwoord ook.
Hij geeft je de vrede van God.
Een vrede, die dit aardse leven overstijgt.
Een rust die je wel het laatst zou verwachten in moeilijke omstandigheden!
De vrede van God zal als een muur om je heen zijn, zodat je samen met Hem verder kunt op de weg die Hij met jou gaat,

Gebed: Vader, dank U dat ik mijn verlangens aan U bekend mag maken. U weet ook hoe moeilijk het is om te aanvaarden dat mijn wensen niet vervuld worden. Leer mij te vertrouwen op uw wijsheid en uw leiding in mijn leven. En schenk mij de vrede van God, die mij beschermen zal in de moeilijkste omstandigheden. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Reacties

 1. Langzaamzaam loppt alle kracht weg uit me licham….Wat de toekomst brengen ?????? Mijn geleid des Here Hand .Soms moet ikvechten tegen emotie vanloslaten wat ik wat ik allemaal zelf kon of net zo als afgelopen week dat ik incontinent aan het worden ben Dan sla ik mijn ogen naar de bergen Daar komt mijn hulp vandaan Hij weet war hij doet dat is het allerbelangrijste te weten …..Hij is er bij

  1. Louise, Abba wacht met geopende armen op je! En zegt; m’n geliefd kind; hou vol Ik Ben draagt je hier doorheen! In Hen verbonden; je zus van Texel.

  2. Lieve Louïse,

   Was vandaag niet op zussenliefde omdat het mij zelf allemaal wat teveel werd.
   Moest nu even kijken en kom jou als eerste tegen.

   Ach lieve zus van me; ik weet dat je klaar bent je Heer en Heiland te ontmoeten, maar wat moet je nog door een dal waar het licht nauwelijks zichtbaar is. Lieve, dappere zus, vanuit het dal zijn juist de bergen om je heen zichtbaar. Je hulp komt niet van de bergen maar van Hem die de bergen heeft gevormd; die de afmetingen van de aarde kent en schatkamers heeft ontworpen waar de sneeuw en de hagel ligt opgeslagen.
   Als ik de laatste hoofdstukken van het bijbelboek Job lees dan raakt mijn ziel van eerbied stil. Lieve Louïse, ik bid dat jouw tijd van lijden snel voorbij zal zijn en je Thuisgehaald wordt. Als er dan nog tranen zijn, zal Hij ze afwissen…..

   Ik bid allen die om jou heen staan Gods mèrkbare kracht en liefde toe om vol te houden. Om er voor jou te zijn totdat jouw strijd gestreden zal zijn en jij in mag gaan in de vreugde van de Heer!

   Liefs en een driedubbele kus voor mijn dappere zus! En ook al heb ik je nooit gezien; ik hou van je!!!

 2. Mijn zoon, geef Mij uw hart

  De zomernacht werd zwart,
  toen, zacht en duidelijk klonk er
  een klare stem door ’t donker:
  Mijn zoon, geef Mij uw hart!

  Ik aarzelde…verward…
  Was dat de wint die zoefde?
  En weer zei, maar bedroefder,
  de stem: geef Mij uw hart!

  Ik wrong mij op de grond,
  tot ik de woorden vond:
  Heer, ’t moet door U Genomen!

  En nog eens overviel
  Die stille stem mijn ziel:
  daartoe ben ik gekomen.

 3. Lieve Grace, dank je wel voor deze mooie bemoediging. Bid al langere tijd tot God met de vraag welke weg Hij met mij wil gaan. Kan al langere tijd niet meer mijn werk doen doordat ik Fybromyalgie heb. Dat vind ik moeilijk en ben nu aan het zoeken naar wat kan ik nog wel doen. Geeft ook onrust. Verlang naar rust en vrede in mijn hart en leven. Daar mogen we om bidden.

 4. Prachtige bemoediging morgen mijn laatste chemokuur
  De Vrede van Hem en te wten dat Hij voor mij naast mij en altijd
  Om mij heen is! Voor alle zussen de Vrede van Hem en een lueve groet uit het zonnig Portugal!

  1. Dank voor je lieve groet. Wat fijn Joke je laatste chemo! Hij is nabij Zijn plannen falen niet! Sterkte & Liefs.

  2. Joke
   Fijn dat jij morgen de laatste kuur krijgt,
   dan valt er toch wel iets van jouw af.

   En dan morgen om deze tijd is het kuren voorbij .
   Heel veel sterkte, en Gods nabijheid .

   Wij wensen jouw een goede uitslag.🙏

  3. Lieve Joke,

   Moest aan deze psalm denken toen ik je las:

   De HEER zal jou steeds gadeslaan. Hij maakt het kwade goed; Hij is het die jou hoedt. Hij zal jouw komen en jouw gaan; wat jou zal wedervaren in eeuwigheid bewaren.

 5. De vrede van God als een muur om mij heen dat mag ik ervaren. Wat een Wonder! De vrede van God die alle verstand te boven gaat zal uw ♥️ en uw gedachten bewaken in Jezus Christus. Dank U Vader! Goede dag “zussen” 🌹

  1. Wat fijn voor je Jo!
   Ik ben dankbaar en blij over jouw goede woorden!
   Dikke kus, lieve zus

 6. Heel mooi stukje! Dankjewel voor het delen. Wij hebben ook een grote (kleine) wens en bidden hier al lange tijd voor en zullen dat ook blijven doen. Maar we mogen ook weten dat als het niet zal gebeuren, dat God ons leven leidt met onze twee dochters en ons geluk voor ogen heeft. God is goed!

  1. Rina ,
   Dit is een heel mooi lied,
   Bedankt dat jij het met ons wilde delen.
   Fijne zonnige dag gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *