Mijn speciale taak

In ​Christus​ immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol ​liefde​ ​uitgekozen​ om voor hem ​heilig​ en zuiver te zijn, en hij heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd om in ​Jezus​ ​Christus​ zijn ​kinderen​ te worden, tot eer van de grootheid van Gods ​genade, ons geschonken in zijn geliefde Zoon.

Lieve zussen,

We kennen mensen die een bijzondere taak van God hebben gekregen.
Kijk naar Mozes, die het volk Israël door de woestijn moest leiden. En denk aan koning David, de profeet Jeremia, de apostel Paulus en nog vele anderen uit de Bijbel.
Maar ook om ons heen zien we mensen met een speciale roeping. Een dominee, een evangelist die naar een ver land gaat, een ‘zus’ die een netwerk opzet voor misbruikte vrouwen, enz.

En jij dan?
Ben jij ook door God geroepen voor een bijzondere taak?
‘Nee,’ zeg je misschien. ‘Mijn dagelijks werk is niet bijzonder interessant.’
Of je denkt: Ik heb geen tijd om bij een eventuele roeping stil te staan. Mijn gezin eist me volledig op.
Of je zegt: ‘Ik ben al jaren ziek. Ik kom nergens…”

En tóch is het waar.
Jij bent door God geroepen voor een heel speciaal doel.
Hij heeft je daarvoor zelfs apart gezet: geheiligd!
Hij heeft je uitgekozen om zijn kind te zijn.
Hij zette je apart en reinigde je door het bloed van Jezus, om voor Hem te leven.
Al vóór Hij de wereld schiep, had God je voor dat doel bestemd.
Je mag in je leven de glorie van Jezus Christus uitstralen.
In je dagelijks werk, in je gezin, in je ziek zijn, in de moeiten die je op je levensweg ontmoet.

Waarom riep God je? Omdat je zo’n geweldige gelovige bent?
Nee, God had geen enkele reden om ons voor die taak te kiezen.
Hij riep ons, niet omdat we zuiver waren, maar om ons zuiver te maken!
Hij koos ons in Christus vol liefde uit ‘om voor Hem heilig en zuiver te zijn …’
Zie je die twee woordjes? Voor Hem!
Hij wilde dat wij zijn kinderen zouden zijn, door Jezus Christus!

Maar… dan brengen we niet veel van onze speciale taak terecht.
Heilig en zuiver?
Het gaat elke dag weer mis.
We hebben nog zoveel last van de oude zondige mens.

Dankzij Jezus Christus is ons reinigingsproces in volle gang.
De Heilige Geest is druk aan het werk in ons hart.
Zo kunnen we ons vol overgave op onze speciale taak richten.
Totdat we straks volmaakt zuiver zullen zijn.
Bij God.

Gebed: Vader, dank U dat ik mij mag inzetten voor uw Koninkrijk. U hebt mij geroepen om voor U te leven. Geef mij ook vandaag de wijsheid en de kracht om de glorie van Jezus Christus uit te stralen. Amen. 

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Ik vind het zo mooi dat God het hart aanziet. Een hart dat zich richt op Hem, een hart dat Hem liefheeft.
  We hoeven niet steeds te denken: wat moet/kan ik doen voor God?
  Want soms ben je helemaal niet in staat om iets te doen. Een
  liefhebbend hart kan bidden, voor de nood van anderen in allerlei vorm. Of, als je wel iets kunt doen, vind dan wat je hart vindt om te doen. Laat je niet onrustig maken. Ik moet denken aan de woorden van Augustinus: onrustig is ons hart tot het rust vindt in U.
  Gods rust en zegen, lieve zussen.

 2. Deze bemoediging zet mij aan het denken. Kan sinds bijna 2 jaar niet meer mijn werk doen. Ik heb nu 8 jaar Fybromyalgie en ben 6 jaar gewoon op hetzelfde niveau doorgegaan. Na het ziekteproces en overlijden van mijn moeder ben ik letterlijk door God stilgezet. Kreeg een paniekaanval en heb echt geschreeuwd naar God, ik kan niet meer, doet U het maar. Heb een uur heel erg gehuild en toen kreeg ik rust. Ben met werken gestopt in de huishouding. Maar nu aan het zoeken wat ik wel kan doen. Leg het biddend bij God neer. Vraag aan Hem wat Zijn weg met mij is. Voel mij vaak nutteloos. Heb een gezin met man en 2 grote werkende dochters. Heb altijd veel voor een ander gedaan en dat gaf een doel en dankbaarheid. Maar ik blijf vertrouwen dat God mij Zijn weg zal laten zien.

 3. Glorie aan God,Glorie aan God,
  Glorie aan God ,Glorie aan God.
  Lof zij de Heer hem komt toe alle eer.
  Hij is het lam dat regeert tot in eeuwigheid
  Zijn woord is macht heeft ons vrijheid gebracht
  wij aanbidden, en knielen voor eeuwig.

  Bij de mooie overdenking van deze morgen
  moest ik denken aan dit lied,
  je kunt het beluisteren op you tube.
  Allemaal een fijne dag gewenst.

 4. Hij heeft ons uitgekozen, maar hebben wij ook voor Hem gekozen. Zijn offer aan het kruis aanvaard?Dat is ’n keus die iedereen persoonlijk moet maken om bij Hem te horen. Wat ’n genade om dat te hebben gedaan!

  1. Ja lieve zus Nelie
   Ik heb waarlijk voor HEM gekozen
   En het mooie is ik had het niet eens zo door!! Dat ij dat heb gedaan
   Elke x brengt HIJ Mij weer een stap verder in het geloof
   Zonder mij daar écht van bewust te zijn
   Iedere x in een situatie reageer ik zoals HIJ dat verlangt van mij
   Achteraf zie ik dat pas van mijzelf
   Ja HIJ heeft mij verder gebracht van wáár ik was
   En brengt mij steeds weer verder van wáár ik nu ben
   Zonder het eigenlijk ECHT in de gaten te hebben dat God DÁT doet
   En achteraf laat HIJ mij zien
   Hoe !!!!
   De VERANDERING wat heeft plaats gevonden in mij
   GRÓÓT is God
   Alle eer aan HEM
   Amen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *