Mijn eeuwig leven

'... Waarachtig, ik verzeker u: als iemand mijn woord bewaart zal hij de dood nooit zien.’ (vers 51)

Lieve zussen,

Een ‘zus’ vertelde mij over haar opa die onverwacht in zijn slaap was overleden.
‘Ik had mij geen mooier sterven voor hem kunnen wensen,’ zei ze. ‘Mijn opa ging slapen op aarde en werd wakker in de hemel!’

Jezus heeft een discussie met de Farizeeën.
Zo’n gesprek waarbij iedereen stilvalt en de spanning om te snijden is.
‘… als iemand mijn woord bewaart zal hij de dood nooit zien,’ zegt Jezus.
De Farizeeën zijn woedend. ‘Wie denkt U wel dat U bent?’
Ze beschuldigen Jezus er zelfs van dat Hij door een demon bezeten is…

Jezus’ belofte is zó rijk en wonderlijk, dat we het soms bijna niet durven geloven. 
‘Zal ik werkelijk niet met de dood te maken krijgen? Er zijn immers overal begraafplaatsen. En elke dag mis ik mijn dierbaren…’
De satan maakt handig gebruik van onze angst.
Hij wil niets liever dan afbreuk doen aan Gods beloften.

Maar het zijn toch écht Jezus’ woorden!
Niet alleen tegen de Farizeeën, maar ook tegen zijn geliefden en vrienden.
Toen Lazarus was gestorven zei Jezus tegen Marta (Johannes 11:25):

Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in Mij gelooft zal nooit sterven.

Klinkt dit tegenstrijdig?
Nee, want het eeuwige leven begint niet pas als we bij God zijn.
Het is nú al begonnen. Op deze aarde.
Ons leven is een eeuwig leven!

Niet iedereen gaat zo vredig van de aarde naar de hemel als de opa van mijn vriendin.
Het loslaten van wat wij op aarde liefhebben kan een pijnlijk proces zijn.
Het afscheid van je dierbaren en het aanvaarden van de vergankelijkheid van je aardse lichaam kunnen diep ingrijpend zijn.

Als we onze ogen sluiten en ons aardse lichaam sterft, slaan we onze ogen op in de hemel, bij onze Vader.
Daar leven we verder, totdat we weer één zullen worden met ons eigen vernieuwde volmaakte lichaam.
Wat een vooruitzicht!

Gebed: Vader, dank U voor deze belofte, een vooruitzicht dat zo wonderlijk mooi is. Jezus overwon voor mij de dood, zodat ik voor eeuwig mag leven. Geef dat ik me daaraan vasthoud als ik het leven hier op aarde moet loslaten. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Reacties

 1. Dank Dank nu allen GOD met ♥️ & 💋& 🙌🏻!!!! Wat ben ik een gezegende vrouw. De laan waar de kliniek aan staat heet Laan van de heelmeesters. Ik ben genezen door onze Machtige Heelmeester!! Onze Vader. Wat de toekomst brenge moge, mij geleidt des Heren hand, Amen. 🙏🏼 P.S. Lieve zussen dank voor jullie medeleven. 🌹

 2. Prachtig verwoord op aarde gaan slapen en in de hemel bij Hem wakker worden. Moeilijk om te begrijpen maar dat is geloven!

 3. Amen. Wat een vooruitzicht.
  Mooie dankbare berichten maar ook veel zorgen. We mogen weten dat God in alles erbij is. Sterkte voor die zussen, maar ook voor hun dierbaren, die wachten op het moment dat God hen Thuis zal halen. We mogen zo in gebed omzien naar elkaar en eenieder brengen bij de troon van onze Hemelse Vader.

 4. Lieve Jo
  Ik ben zo blij voor je dat je ontslagen bent uit de kliniek. Ik wens je heel veel genade en kracht van God toe nu je weer een nieuwe fase in je leven ingaat. Hij is bij je en zal je nooit verlaten.
  Veel lieve groeten van
  Anne-Co

 5. Dank je wel Marian
  Ik weet het. Loslaten vind ik moeilijk ! Terwijl ik in het gospelkoor zo graag “Staak de strijd “zing van
  MATTHIJN BUWALDA. soms lijk ik zelf ook een muur waar het niet doordringt.

 6. Dank je wel Grace. Wat een vooruitzicht mogen we hebben. Zit op dit moment in een moeilijke periode met mijn schoonmoeder. Zij is al op een hoge leeftijd en heeft verschillende gezondheidsklachten en we merken dat ze zo moe is. Het geeft veel zorg, onrust, geregel. Maar ik mag het in gebed brengen bij Hem. Dat geeft wel iets rust maar mijn hoofd blijft vol en kan de gedachten moeilijk loslaten. Ik hoop en bid dat God haar mag thuishalen op Zijn tijd en dat zij de rust mag vinden in Hem.

 7. Mooie prachtige boodschap maar ik blijf het lastig vinden. Omdat ik me zorgen maak om de niet gelovigen waar ik heel veel.van hou die dit niet snappen. Mijn eigen familie echtgenoot maar die wel heel veel voor een ander doen etc.
  Hier voel ik een strijd in mezelf. Omdat ik soms die grote verschillen voel. En tegen een muur praat. Bidden is uit ervaring effectiever dan over het geloof praten met hen.

  1. Beste Thea,
   Laat het los! God zelf kent ieder mens en weet wat Hij aan ze heeft.
   Hij zal doen wat Hij met hen voor ogen heeft. Zij hebben hun eigen verantwoordelijkheid in dit leven. Hij is er voor iedereen!!
   Gelukkig hoeven wij ons daar geen zorgen over te maken, want dan werd het een rare toestand: de mensen die wij goed genoeg achten, ziet God misschien door andere ogen. Sterkte met je gevoelens. Gr. Marian

 8. Wat een prachtige boodschap deze morgen
  wij mogen er dankbaar voor zijn.
  Daar kunnen wij mee aan het werk,
  omdat ons eeuwig leven al begonnen is.
  .Wat een mooie boodschap van deze vriendin,
  Opa sterft op aarde ,
  en wordt wakker bij zijn Vader in de Hemel.
  Fijn om dit zo te kunnen zeggen,het geeft zoveel rust.
  en is een voorbeeld voor de mensen die achter blijven.
  Heer onze God help ons zo te leven,
  dat U ons leven hier op aarde overneemt
  tot wij bij U in de hemel mogen komen.
  Amen.

 9. Dank Grace voor deze duidelijke woorden. Wat een vooruitzicht! Wat een vreugde zal dat wezen straks vereend te zijn met Hem! Wees ons nabij Heer. Ik denk met name aan Louise! 🙏🏼 P.S. Vandaag ga ik met ontslag. 5 Maanden in de kliniek mag ik afsluiten. God was daar met mij. Nu bid ik BLIJF bij mij Heer. Ik mag er op vertrouwen, Hij laat niet los. Een feestdag! Glorie aan God!! Goede dag zussen. 🌹

  1. Jo ,
   Jij heel veel sterkte op deze zo belang rijke dag voor jouw.
   Dat jij ook aan Louise denkt goed en lief van jouw. Big Hug.♥❤

   Louise fijn dat voor jouw deze dag is aan gebroken
   het zal best even wennen zijn,maar zover ben je met de hulp🙏
   van onze God gekomen,heel veel liefs en sterkte.♥❤

  2. Lieve Jo, wat fijn dat je een periode mag afsluiten. Ik wens je veel sterkte toe voor vandaag maar ook voor de periode die gaat komen. Hij gaat met je mee en is erbij. Hij laat je nooit alleen. Lieve groetjes

  3. Lieve Jo,

   Wat mooi om je te lezen. Zó heeft onze Heer het bedoeld.
   In al je blijdschap over je ontslag uit de kliniek is er het denken aan Louïse die haar leven hier op aarde moet loslaten en bij wie het lichaam langzaam wordt afgebroken…… Louïse kan wellicht elk moment gehaald worden voor het eeuwigdurend feest bij de Heer (en wat gunnen we haar dat).

   Jij Jo, mag op een andere manier feestvieren. Ontslagen na 5 maanden in de kliniek. Je mag je levensdraad weer oppakken. Vrijwilligerswerk gaan doen én in de toekomst misschien mensen bijstaan die psychisch aan de grond zitten (jij begrijpt hen).
   Geniet van je vrijheid en dank de Heer die jou alles zal geven wat je nodig hebt.

   Tenslotte denk ik aan één van onze zussen die dagelijks bidt om gehaald te worden door haar Heer, omdat het leven haar zo zwaar valt en ze zo moe is van alle omstandigheden. Dikke kus, lieve zus!!!

 10. Wat een prachtig vooruitzicht op deze zonnige dag.

  Mijn oma ging ook heen in haar slaap in haar leven droeg ze vele jaren zwarte kleding omdat ze zich zo zondig voelde, wat zal ze genieten van al die kleuren die onze Vader ons gegeven heeft.

  Als ik me goed herinner ga jij voor een mammo vandaag Jo, wens je veel sterkte.🙏🏼 Hij gaat met je mee.
  Een lieve groet voor alle zussen .

  1. Ja dat moet ik eerst gaan doen Anneke. Attent van je! Daarna naar de kliniek. Hij gaat mee, zeker weten! 🙏🏼Liefs🌹

 11. Jezus zei tegen de moordenaar die naast Hem hing; heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn. Na de opstanding gaan de gelovigen naar de hemel.Ook Jezus is in het Paradijs én bij de Vader.

 12. Wat een heerlijk woord weer voor vandaag, Grace. Dankjewel.

  Wat een uitzicht, bruidsgemeente,
  Eeuwig Hem ten eigendom.
  Maranatha blijv’ het wachtwoord,
  Amen, kom Heer Jezus, kom!

  Fijne dag allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *