God zorgt vandaag

Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf.
Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

Lieve zussen,

Een zus schreef me dat heel haar leven op z’n kop staat door het overlijden van haar man.
De toekomst ziet er eenzaam en onzeker uit.
Ze kan niet in haar huidige woning blijven, maar weet ook nog niet waar ze dan wél kan wonen.

We maken allemaal wel eens een moment mee waarop we denken: Ik ben bang voor de toekomst. Hoe krijg ik weer grip op mijn leven?
Een ingrijpende gebeurtenis kan al het oude en vertrouwde wegvagen.
Je weet niet waar je beginnen moet met het zoeken naar houvast.
En dan ga je piekeren. Tobben over de dag van morgen.

Jezus leert ons dat piekeren over de toekomst niets bijdraagt.
Daarvan wordt de dag van morgen echt niet beter.
Jezus zegt daarmee niet dat je moeiten wel wat zullen meevallen.
Ook zegt Hij niet dat we zorgeloos moeten zijn en niet vooruit hoeven te kijken.
Jezus leert ons dat we elke dag alles van God mogen verwachten.
Hij is de Enige die de toekomst in de hand heeft.
Waarom zou je je energie steken in het nutteloze tobben over morgen?
Je hebt de handen immers vol genoeg aan de dag van vandaag.

God zal vandaag voor je zorgen, net zoals Hij dat gisteren deed en ook morgen zal doen!

Piekeren is niet alleen nutteloos.
Het staat ook het juiste zicht op het heden in de weg.
Je kunt zo bezig zijn met morgen, dat het je ontgaat wat God je vandaag geeft.

God leidt je leven. 
Niet door je een pasklare oplossing in de schoot te werpen.
Hij helpt je verder, van dag tot dag.
Na een ingrijpende verandering zal het leven zich opnieuw gaan vormen. 
Mét dat het oude vertrouwde wegvalt – wat ontzettend zwaar kan zijn! – opent God een nieuwe weg voor jou.

Weet je het nog, wat Jezus ons leerde in zijn eigen gebed?
‘Geef ons heden ons dagelijks brood…’

We mogen bidden, elke dag opnieuw:
Vader, geeft U me vandaag wat ik nodig heb om verder te kunnen.
Open mijn ogen voor de mogelijkheden die U mij deze dag geeft.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Het woord wederkerigheid heeft veel met me gedaan.
  Ik weet nu waarom we ons zo eenzaam kunnen voelen in een relatie

  Liefs allemaal !

 2. Lieve Lies en zussen …ik zal zo vaak mogelijk proberen te delen met jullie….Gebed is voor mij heel belangrijk Vanmorgen belde de dominee Volgende week vrijdag avond komt er een gebedsdienst en ziekenzalving vlg Jacobus 5 voor mij bij ons in de kerk ….Ik ben daar heel dankbaar voor…..Voor mijn zussen die door een moeilijke tijd gaan Ik blijf voor jullie bidden

  1. Dag Berthie,

   Ik ken je niet maar je reactie op mijn ‘post’. zegt me dat ook jij weet waarover we het hebben……
   Het moeilijkste is dat je het niet aan de buitenwereld uit kunt leggen. Juist dan doet het goed te merken dat je lotgenoten hebt.
   Gedeelde smart is halve smart. Gelukkig mag ik het er wel open over zijn…

   Moeilijk blijft het; zelfs als je gelooft dat je er niet alleen voor staat!

 3. Beste JENNY

  Wat goed dat je dit eerlijk durft te delen.
  Ik ga naast je staan; wij hebben plm. 7 jaar geleden gehoord dat mijn man het syndroom van Asperger heeft.

  Ook ik heb jarenlang rondgelopen met het idee dat mijn man een vorm van autisme zou kunnen hebben.
  Voor mij was de diagnose een bevrijding (dacht vaak dat ik alles verkeerd aanpakte).
  Leven (ik zeg bewust geen samenleven) met een autistische partner is niet makkelijk…..tenminste zo ervaar ik het. Ik mis de wederkerigheid ontzettend!!
  Heel veel sterkte nu je er een aantal weken alleen voor staat. Fijn dat je weet dat je niet werkelijk alleen bent en dat je van-dag-tot-dag mag bidden óm en rekenen óp kracht van onze Hemelse Vader! Met liefde, Lies

  1. Het is héél herkenbaar, verlies en Asperger.
   Maar wat is het kostbaar dat we Zussenliefde hebben en met elkaar mogen delen en meeleven.

  2. Dankjewel Lies voor je reactie. Ik wens jou ook sterkte en Zijn nabijheid toe. Zelf mis ik ook die wederkerigheid. Weet wat je bedoeld. Liefs Jenny

 4. Dankjewel voor deze overdenking. Het gebed heb ik overgeschreven. Dit ga ik op een zichtbare plaats hangen. Volgende week woensdag hoopt mijn man voor een aantal weken naar de Herberg te gaan om rust te komen. Hij heeft het nodig om even uit ons drukke gezin weg te zijn. Ik blijf met onze 4 kinderen thuis. Waarvan er 2 autisme hebben. Mijn heeft ook de diagnose vorige maand gekregen. Zie daar best tegenop. Het gebed geeft mij dan weer een herinnering aan die Ene die altijd met mij meegaat. Ik hoop dat dit gebed ieder van ons tot bemoediging mag zijn. Liefs Jenny

  1. Mijn man heeft op 58 jarige leeftijd de diagnose autisme gekregen. Ik had al jaren het vermoeden en dat is nu eindelijk bevestigd.

  2. Wauw respect dat je dit zo open deelt. Helaas rust er nog vaak een taboe op autisme. Heel veel sterkte en begrip toegewenst voor je gezin.

  3. Lieve Jenny, ik wens je Gods kracht toe in de komende tijd waarin je alleen met je kinderen zult zijn. Wat moeilijk om de diagnose van je man een plaats te geven in jullie leven. Dat God je nabij mag zijn. Liefs van Grace

 5. Lieve zussen ….Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik de strijd tegen kanker verloren heb Er was hoop …ik zou stamceltransplantatie krijgen na nog één hele zware chemokuur , maar de kuren ervoor hebben er niet voor gezorgd dat de klieren in mijn lichaam zouden slinken Kortom wij kunnen niets meer voor u doen en u heeft nog maar een paar maanden te leven Natuurlijk was ik heel verdrietig toen ik het hoorde, maar al gauw kwam de rust die God mij gaf door te zeggen….”Leef en geniet van elke dag die Ik je geef”……Ik ben niet bang om te sterven Ik weet dat het zoveel mooier word en ik ben ook niet bang om los te laten Daar is het veel Rijker en mooier Ik ervaar een intens gevoel van rust vrede en overgave…….Ik heb door 15 jaar depressie en ook nu tijdens mijn ziekte iedere keer weer gebeden …”Niet mijn wil maar Uw wil geschiede “…. En dat houd me staande en daar maag ik nu in deze periode een getuigenis van zijn die zelfs mijn mede-broeders en zusters in geloof verbaasd doen staan Ik ben niet boos Mijn tijden zijn in Gods Hand

  1. Wat een rijkdom dat je je zo kunt overgeven aan onze lieve God,toch wens ik je alle kracht en sterkte toe Louise en hoop dat je geniet van elke dag die je gegeven wordt .

  2. Lieve Louise,

   Ik ben onder de indruk van jouw verhaal én getuigenis van rust en vrede!
   Moet dit even laten bezinken…. Wil je ons -voor zover je kunt- op de hoogte houden van het laatste deel van je levensweg op aarde ?(menselijkerwijs gesproken; wij allen zijn kwetsbaar en vandaag kan zomaar je laatste dag hier op aarde zijn).

   Als we weten hoe het gaat kunnen we -als zussen- gericht voor je bidden, liefs Lies

  3. Lieve Louise, ik loop al de hele dag aan je te denken. Ik vind het moeilijk om hier iets op te zeggen. Wat ik wel weet is dat ik je ongelooflijk dapper vind Fijn dat je er zo rustig onder bent nu en toch van iedere dag probeert te genieten. Lieve groet

  4. Lieve Louise, woorden schieten tekort. Wat een wonder dat je juist nu kunt getuigen van rust en vertrouwen. Een bemoediging voor ons allen.
   Ik bid je Gods nabijheid en kracht toe in de komende tijd. Liefs van Grace

 6. Wat een mooie bemoediging. Leef van dag tot dag. GOD heeft het beloofd en zorgt voor ieder van ons elke dag. Vertrouw op hem. Als je iedere dag een onderdak en eten en liefde van onze VADER heb ben je het rijkste mens van deze wereld.
  Lieve zussen en Grace een gezegende dag.

 7. Bemoedigende overdenking Grace; dank je wel!
  Het kan soms helpen om de nood van een ander binnen te laten komen; om (opnieuw) te ontdekken; ik ben niet de enige die het moeilijk heeft en piekert over de dag van
  morgen……
  Geloven is: manna rapen voor één dag; alles wat je voor morgen bijeengraait zal dan bedorven zijn. Dus moeite voor niks!
  Voor vandaag Gods mèrkbare nabijheid gewenst (vooral voor mijn piekerende zussen)
  Met liefde, Lies

  1. Lieve zus Lies,
   Lees altijd je reacties.
   Heel herkenbaar vandaag, verlies en Asperger.

 8. Al weer z’on heel mooi stukje,dat jij en ik zeker niet mogen vergeten.
  Dat wat wij ook mee maken,God met dit alles een bedoeling heeft
  en er altijd voor ons is,misschien niet direct maar zeker op Zijn tijd weer.
  Dat wij Hoop moeten houden, En Vertrouwen,in God de Heer
  Ook al loopt jouw/mijn leven totaal anders dan verwacht.
  Heel veel sterkte gewenst voor al mijn zussen met het verlies van een dierbare

 9. Heel begrijpelijk dat je leven op z,n kop staat door deze verschrikkelijke en verdrietige gebeurtenissen Alle veiligheid is weg. Ze zal een nieuwe weg gaan inslaan, die nu nog niet te overzien is. Gelukkig kunnen we vertrouwen op God

 10. Mooi!
  Goed om hier weer eens op gewezen te worden. Want wat kúnnen we bezig zijn met morgen, overmorgen ed.
  En daardoor het zicht op wat God vandaag doet verliezen.
  En dat terwijl we mogen weten dat er vandaag nog geen haar van mijn hoofd zal vallen, waarvan Hij het niet weet.
  Wat hebben we een goede, trouwe en zorgzame God.
  Fijne dag!

 11. Zo waar! Maar ook zo moeilijk als je leven anders gaat en er veel gemis en verdriet is ,toch blijf ik hopen uit zien op mijn Vader in de Hemel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *