De Heer richt je op

Een rechtvaardige komt zevenmaal ten val,
maar telkens staat hij op.
Een goddeloze struikelt door zijn slechte daden,
en komt voorgoed ten val.

Lieve zussen,

Ik lees in jullie reacties dat sommige zussen het zwaar hebben.
Soms kan het leven een aaneenschakeling van problemen zijn.
Dan is het soms moeilijk om troost te vinden in het geloof.
Het lijkt alsof Gods beloften niet voor jóu gelden.
Er zijn situaties waarbij je denkt: Hoeveel kan een mens hebben? Hoe kan dat allemaal in één mensenleven passen?
Als je veel te verduren hebt, kan dat veel vragen bij je oproepen.
‘Waarom?
Wanneer is het genoeg?
Ik ben toch Gods kind? Heeft God misschien iets tégen me?’

Zoals ik vaker schrijf: we krijgen op veel levensvragen geen antwoord.
Wij hebben geen zicht op de weg die God met ons gaat.
God wil dat we op Hem vertrouwen en ons vasthouden aan wat Hij ons belooft.
Hij is een God van liefde en genade!
Hij belooft dat Hij alles zal doen meewerken aan het goede.
God is het die ons overeind houdt als we beproevingen moeten doorstaan.

God belooft zijn kinderen niet een gemakkelijk aards leven.
Nee, het is in dit gebroken leven vaak moeilijk, heel moeilijk.
Maar God belooft wél dat wij er nooit alleen voor zullen staan!

Deze tekst uit Spreuken belooft dat een kind van God telkens weer zal opstaan, zelfs al overkomen hem talloze rampen.
Zeven is het symbolische getal van de compleetheid, het maximale. Dus zelfs al overkomt een kind van God de grootst mogelijke ellende, het zal niet tot zijn ondergang leiden.
Steeds als hij valt, richt God hem weer op.
God helpt hem verder, stap voor stap, dag na dag.

Wat een tegenstelling met de mens die zich niets van God aantrekt.
Zelfs één keertje struikelen doet hem al de das om!
De weg zonder God is een doodlopende weg…

Als je het vandaag moeilijk hebt, als je rondloopt met veel vragen. houd je dan vast aan wat God ons belooft in Psalm 37:23 en 24:

Wie de HEER welgevallig is,
mag zijn weg gaan met vaste tred.
Al komt hij ten val, hij blijft niet liggen,
want de HEER richt hem op.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Wat een houvast mogen we hebben aan deze bemoediging. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik krabbel langzaam weer omhoog uit een diep dal. Maar mijn relatie met God is zoveel dieper geworden omdat ik Hem zo nodig had. Hij gaf troost als ik het heel zwaar had in de vorm van een gebed, een lied, een berichtje van iemand. Dan merkte ik, Hij is er voor mij. Hij laat mij nooit in de steek. Dank je wel Grace dat je ons steeds weet te raken met deze bemoedigingen.

 2. Lieve zussen,
  Ik wens jullie allemaal Gods zegen en kracht toe, ieder in haar eigen persoonlijke omstandigheden.
  God zorgt voor je, hoe je situatie ook is.
  Wat waardevol om zo door elkaar bemoedigd te worden, met meelevende woorden, met een link naar een bemoediging of met een gedicht.
  Dank jullie wel!
  Liefs van Grace

 3. Ik zag Zussenliefde wel eens voorbij komen op facebook, maar heb er verder nooit echt iets van meegekregen. Nu stuurden 2 verschillende mensen mij vanmorgen dit stukje door. Wow, wat een bemoediging in deze hectische tijd (burn-out, overbelast, paniekstoornis, enz. en ondertussen een verhuizing). Moeilijk om het vast te blijven houden, maar mooi om steeds weer op terug te mogen vallen…
  Jacolien (22)

 4. Ja God tilt je op
  Daar wáár jij niet verder kunt
  Overgave
  Wetend dat je het NIET alleen aankan
  HEM aanroepen
  Heb het zelf mogen ervaren
  Nu 2 jaar verder
  HIJ LEGT de vreugde terug in mij
  NOOIT verwacht DAT ik mij toch weer fijn kan voelen
  Ja HIJ legt alles in mij
  WAT IK KWIJT WAS
  elke X weer sta ik erbij stil
  Hoever HIJ mij heeft gebracht
  HEER DOET UW WERKEN IN MIJ
  DAT U MIJ KUNT GEBRUIKEN
  VOOR UW HEILIGE WERKEN
  zonder U niet op eigen kracht zover gekomen
  Dank U
  AMEN

 5. Such encouragement! His promises can remove the fear of falling. I am so thankful for that.
  Falling is inevitable, but God will lift me up. Praise His name!

 6. Prachtige bemoediging! Veel zussen die het heel moeilijk hebben
  als je dit dan leest zo mooi! Blijf voor jullie allen 🙏🙏

 7. Deze bemoediging had ik net nodig.
  Wat kan het donker zijn.Maar wetend dat God aan het eind van de tunnel licht geeft.Lieve zussen blijf omhoog kijken en vertrouwen. Een ieder sterkte toegewenst. Liefs Dien

 8. GOD VAN TROUW.
  God van trouw
  U verandert nooit.
  Eeuwige,U mijn vrede vorst.
  Aller Heer,ik vertrouw op U,
  opnieuw en opnieuw.
  Heer, ik roep tot U,
  opnieuw en opnieuw.
  U bent mijn rots wanneer ik wankel,
  U richt mij op wanneer ik val.
  Dwars door de storm
  bent U Heer, het anker;
  ik stel mijn hoop alleen op U.

  Alle Zussen heel veel sterkte
  en een mooie dag gewenst.

 9. Gisteren me tweede chemo afgerond ….vandaag weer beroerd thuis …..Het is zwaar….Maar gisteren kwam de dominee en las Jesaja 40…Zo bemoedigend ….Gedragen als op adelaars vleugels Telkens als ik val mag ik Ijn vleugels die mij weer opvangen onder mij ervaren

 10. Ja Grace,dit komt in onze omstandigheden van dit moment ook binnen als ’n vertroosting.Hij gebruikt ’n ieder die beschikbaar is om elkaar te bemoedigen om staande te blijven of weer op te richten.Allemaal veel sterkte gewenst!

 11. Mijn man en ik lezen elke morgen de stukjes van u Grace en steeds weer worden we getroffen door de reacties van persoonlijk leed van zoveel zussen. Met enige schroom geef ik onderstaande link door als bemoediging. Wij werden er erg door getroffen en erg stil van. Ja God is goed en laat ons nooit in de steek.

  https://youtu.be/OUCt7mCqpUY

 12. Ik heb direct een toch wel spannende CTscan. Fijn om op deze manier bevestigd te worden in mijn vertrouwen in God, mijn Vader. Keer op keer heeft Hij Zijn trouw aan mij bewezen, en struikelen doe ik voortdurend.
  Wat een groot en liefdevol God is Hij!!!! Dankbaar!

 13. Dank je wel Grace voor deze fijne bemoediging vanuit Gods Woord. Het doet me goed te merken dat onze reacties landen in jouw hart en dat onze Hemelse Vader je inspireert om voor ons een trooster te zijn. Terwijl ik ‘je’ las kwamen de tranen…..
  Ik klem me vast aan Hem die mijn pijn en verdriet ziet.
  Hij zal me oprichten, telkens weer! Amen.

 14. God is goed!!! Juist nu we als familie gisteravond wéér een klap te verwerken kregen. Van een niveau waarvan je denkt: dit kunnen we er écht niet meer bij hebben… En dan de volgende morgen wakker worden met deze bemoediging… Ja, we vallen. En hard. En we zijn er kapot van. Maar God helpt ons weer opstaan en doorgaan waar dat menselijkerwijs te moeilijk is. Dank God onder alle omstandigheden!

  1. Erica , heel veel kracht en sterkte toegewenst van onze God ” !
   , ook al zie je niets meer door je vele tranen heen,…..Hij is er bij !

 15. Dank Grace,wat een bemoediging dit raakt me zo.
  Dit had ik nou net even nodig, we weten het wel maar het is nog mooier als het er zo staat dat geeft dat zoveel houvast.

 16. Dank Grace. Het raakt mij wat je schrijft. Wat je schrijft is zo waar in mijn leven. Dank U God dat U ondanks alle problemen op mijn pad, mij toch iedere keer weer opricht.

 17. Wat een prachtige bemoediging Grace ,dit raakt mij persoonlijk hier kan ik mee verder! Wat is God goed en liefdevol dank u wel Vader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *